Dort Raffaelo

3.4

hodnoceno: 15
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 1
      dl voda
    • 5
      ks vejce
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 100
      g mouka
  • Krém
    • 3
      kelímek šlehačka
    • 100
      g bílá čokoláda
    • 200
      g kokos

Postup přípravy receptu

  • Vyšleháme cukr se žloutky, přidáme vodu. Mouku smícháme s práškem do pečiva, opatrně přimícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, pomalu přimícháme do těsta.
  • Dáme péct do dortové formy (vymazané a vysypané moukou). 2 smetany na šlehání dáme do hrnce, zahřejeme, ale nesmí se vařit! Přidáme do hrnce bílou čokoládu nalámanou na kousky. Mícháme mimo plotnu, dokud se čokoláda nerozpustí.
  • Necháme vychladnout do druhého dne. Druhý den přeřízneme dortový korpus na 2 části – 1/3 a 2/3. 2/3 korpusu rozdrobíme na malé kousky.
  • Vychladlou smetanu s čokoládou vyšleháme na hustý krém, přidáme k rozdrobenému korpusu, dobře promícháme, přidáme 160 g kokosové moučky, vše dobře společně promícháme. Na 1/3 korpusu navrstvíme krémovou masu, zarovnáme, vyšleháme zbylou šlehačku, navrstvíme, zarovnáme, posypeme zbylou kokosovou moučkou (40 g).
  • Dort je nejlepší, když se nechá odstát min. 1 den.
Zařazení: Moučníky Dorty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: