Spaghetti Carbonara

2.5

hodnoceno: 4
Příprava: 30 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      lžička olivový olej
    • 4
      ks žloutek
    • 150
      g petrželka
    • 0,5
      kg špagety
    • 250
      g strouhaný parmazán
    • 0,5
      l zeleninový vývar
    • 4
      dl smetana na vaření
    • 250
      g pancetta uzená

Postup přípravy receptu

  • Špagety vložíme do vroucí osolené vody s trochou oleje. Podle druhu vaříme cca 12 minut. Mezitím si připravíme do misky smetanu, žloutek a parmazán. Osolíme a opepříme. Na pánvi orestujeme na proužky nakrájenou pancettu a zalijeme vývarem (jedna naběračka). Necháme trochu redukovat (vypneme) a pak vložíme vařené špagety. Poté nalijeme směs smetany a žloutku do pánve a stále mícháme, dokud směs nezačne krémovatět (je to otázka vteřin). Přidáme trochu lanýžového oleje a posypeme sekanou petrželí.
Zařazení: Přílohy Těstoviny

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: