
2.75
Nakrájený pórek a brambory uvaříme v menším množství vody do měkka. Rozmixujeme, naředíme vodou na požadovanou hustotu… více o Krémová pórková polévka
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme nastrouhanou mrkev a pokrájený pórek. Vše pak posypeme moukou a necháme ještě… více o Bramborovo-pórková polévka
opláchnutý a drobně nakrájený pórek zalijeme vodou, mírně opepříme, osolíme a uvaříme ve vodě do měka. z másla a… více o Pórková polévka s vejcem
Beleše jsou na našem území specialitou Slovácka. Kulinářská tradice této oblasti na… Celý článek
Jídla, která v nás evokují vzpomínky na školní jídelnu, jsou milovaná i nenáviděná. Vraťte se… Celý článek
Lahodné halušky se zelím a voňavým uzeným masem přinesou závan Slovenska do vaší kuchyně! Na… Celý článek
Dobré domácí jídlo nemusí být nutně drahé a jeho příprava vám rozhodně nemusí zabrat celý… Celý článek
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách… více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Očištěnou mrkev a celer nastrouháme na nudličky, přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli, vložíme na máslo a… více o Selská polévka
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev do růžova. Do pekáčku nebo zapékací… více o Obrácené řízky na zelenině
Cibuli nakrájejte na špalky a rozprostřete ji na dno zapékací misky. Na ni položte 4 vepřové kosti (mohou to být různé… více o Šťáva z vepřových kostí
Makrelu zbavíme kostí, vejce uvaříme natvrdo, rozdělíme bílky a žloutky. Žloutky společně s makrelou rozmačkáme. Cibuli… více o Skvělá rybí pomazánka
Nejprve blanšírujeme fazolky: na velmi krátkou dobu je ponořte do vroucí vody a pak je dejte do mísy s hromadou… více o Lososí filet s olivami a rajčátky
Mouku promíchejte s cukrem a špetkou solí, poté zašlehejte máslo, mléko. Šlehejte dokud není těsto bez žmolků! Až… více o Vafle
Okurku, rajčátka, papriky, olivy nakrájíme na kostičky a přidáme jemně nasekanou cibulku a bazalku. Vše promícháme. … více o Osvěžující zeleninový salát
Kuřecí maso a žampiony nakrájíme na malé kostky popř. nudličky. Do většího hrnce dáme vařit vodu na těstoviny, kterou… více o Těstoviny s kuřetem a houbami
Na kvásek: droždí rozmícháme s cukrem, zalijeme vlažným mlékem a přidáme mouku. Necháme vzejít v teple. Kvásek přidáme… více o Kynuté těsto od babičky
Oloupanou okurku nastrouháme, posolíme a necháme okapat. Přidáme rozdrcený stroužek česneku, lžíci olivového oleje a… více o Tzatziki (od Daniely)
1. Na pánvi osmažíme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky-cca 5 minut. 2. Přidáme nakrájený pórek a smažíme… více o Francouzské jednohubky